Broccoli is een populaire groente die nauw verwant is aan bloemkool.

Er zijn echter enkele duidelijke verschillen, zoals het feit dat broccoli kleiner is en een lossere structuur heeft dan bloemkool.

In tegenstelling tot bloemkool worden bij broccoli de nog gesloten bloemknoppen gegeten.


De bloemknoppen van bloemkool zijn juist de aanlegsels van de bloemknoppen die door vogels geconsumeerd kunnen worden.

Deze subtiele onderscheidingen maken deze groenten uniek en bieden elk hun eigen culinaire voordelen.

Broccoli bestaat uit kleine groene bloemknoppen met dikke stelen.

De smaak lijkt op die van bloemkool, maar is fijner en pittiger.

Broccoli is rijk aan vitamines en mineralen en is een bron van omega 3-vetzuren, en vezels.


Het is ook een van de meest gezonde groentes voor zowel mens als dier.

Broccoli is zo gezond vanwege het vermogen van het lichaam om gifstoffen effectiever te verwijderen na consumptie.

Dit komt door de aanwezigheid van natuurlijke vitamine A, C, en E, die sterke antioxidanten zijn.

Deze antioxidanten helpen oxidantenprocessen te stoppen en ontstekingen in het lichaam te voorkomen.


Broccoli zit boordevol gezonde voedingsstoffen en wordt daarom terecht bestempeld als superfood.