Er is een nieuw assortiment vloeibare voedingssupplementen voor hobbyvogels verkrijgbaar hier in Nederland van VitaVogel.

Door het gebruik van de voedingssupplementen van VitaVogel via het drinkwater blijft uw vogel in topconditie.

Daardoor hoeft u geen of minder gebruik te maken van antibiotica.

Ook wanneer vogels ziek zijn blijven ze drinken.

Daarvan uitgaande moeten deze producten vermengd worden met water voor optimale gezondheid van uw vogels.


De producten van VitaVogel zijn verkrijgbaar bij dierenartsen en dierenspeciaalzaken.

Draagt bij aan een gezond afweersysteem en geeft extra energie

Vivace.

Een energiestoot met extra nutriënten.

Vivace is een product dat gebaseerd is op vitamines, mineralen, aminozuren, glucose, organische zuren en medicinale plantenextracten.

Veel meer dan vitamines

De complexe samenstelling van Vivace is specifiek gericht op het leveren van extra energie, bouwstoffen en het stimuleren van het natuurlijke afweersysteem.

Vivace bevat vier essentiële aminozuren; metheonine, tryptofaan, treonine en lysine.

Dit zijn beperkende bouwstenen van eiwitten. Vivace bevat tevens de mineralen koper, zink, magnesium en calcium.


Naast bouwstoffen bevat Vivace ingrediënten die de benutting van nutriënten optimaliseert. Zo ondersteunen organische zuren de vertering van eiwitten.

Van melkzuur en het prebiotica inuline is bekend dat ze de positieve bacteriën in de darm stimuleren.

Het vitamine B-complex vervult een belangrijke rol in zowel de vet-, koolhydraat- als eiwitvertering. Plantenextracten in Vivace zijn Ginseng en Echinacea purpura. Ginseng is een geneeskrachtige plant waarvan de wortel bekend staat om zijn bevorderende werking op het natuurlijke afweersysteem.

Bij vogelpen is aangetoond dat Ginseng de aanmaak van antilichamen na vaccinatie positief beïnvloed. Echinacea purpura heeft ook een stimulerende werking op de aanmaak van afweerstoffen. Directe energie in Vivace is aanwezig als glucose.

Wat doet Vivace?

Vivace is meer dan een vitaminepreparaat of een elektrolyten mix.

De complexe energierijke samenstelling heeft op specifieke momenten bewezen een positief effect te hebben. Vivace stimuleert het immuunsysteem.

Het is belangrijk om Vivace alléén maar in te zetten als de dieren geen symptomen hebben van een verteringsstoornis zoals natte mest.


De vier categorieën van essentiële nutriënten zijn: vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en essentiële aminozuren. Nutriënten zijn voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor gezonde lichaamsfuncties.

Hoe te doseren?

Curatief gebruik: 4-7 dagen: 5-10 ml Vivace per 1 liter water. Of 15 druppels per drinkbakje. Preventief kan Vivace continue gebruikt worden, wij adviseren dit 4 dagen per week toe te dienen.Con Brio

 

Een vrijere ademhaling

Wat is Con Brio?

Con Brio is een natuurlijk product gebaseerd op twee etherische oliën: eucalyptus en pepermunt in combinatie met de organische stof uit de pepermuntplant menthol. Deze combinatie is samengevoegd in een goed wateroplosbare formulering die zowel door water als via verneveling kan worden gebruikt.


Wat doet Con Brio?

1,8Cineol (de actieve stof in eucalyptusolie) en menthol (uit de pepermunt plant) staan al decennialang bekend vanwege de verlichtende werking op de ademhaling.


Beide etherische oliën hebben een brede antimicrobiële werking die uitvoerig is getest in diverse wetenschappelijke studies.

Gedurende een luchtwegontsteking wordt door de cellen in de voorste luchtwegen slijm geproduceerd.

Dit slijm kan door zijn blokkerende werking voor kortademigheid zorgen.


Het effect van 1,8cineol is, naast zijn antimicrobiële werking, gebaseerd op vermindering van deze slijmlaag in de luchtwegen op drie manieren; door de achterliggende ontsteking te verminderen, door de trilharen die het slijm verwijderen te stimuleren en ten slotte door de productie van het slijm te verminderen.


Menthol is een van de meest ingezette producten om symptomen bij een verkoudheid te verlichten.

Dit komt door de verzachtende en verkoelende werking op de keel en omdat menthol het gevoel geeft van een vrijere ademhaling.

Hogere (buiten) temperaturen en een 'stoffige' omgeving bemoeilijken de ademhaling van uw vogel. Toevoeging van Con Brio aan het drinkwater draagt bij aan een verbeterde ademhaling van uw vogel.


Hoe te doseren?

Toevoegen aan drinkwater: 10 ml Con Brio per 1 liter water voor 1 tot 4 dagen. Of 15 druppels per drinkbakje. Meng de benodigde hoeveelheid Con Brio met handwarm water (maximaal 40°C). De verdunde Con Brio kan voor 24 uur aan het water worden gedoseerd, gedurende 1 tot 4 dagen. Preventief kan Con Brio continue gebruikt worden, wij adviseren dit 4 dagen per week toe te dienen


Mezzoforte

 

Optimale dosis vitamines en bouwstoffen

Mezzoforte.

Mezzoforte is een uitgebalanceerd vitaminepreparaat en bevat vitamines, mineralen, aminozuren, glucose, organische zuren en medicinale plantenextracten voor uw vogel. Het kan aan het water van vogels gedoseerd worden voor orale behandeling van vitaminegebrek.

Mezzoforte is geschikt voor langdurig gebruik, ter aanvulling van bouwstoffen en het stimuleren van het natuurlijke afweersysteem.

Mezzoforte bevat vitamine K, wat bijdraagt aan een betere weerstand tegen de E. Coli bacterie.

Een dagelijkse dosering Mezzoforte draagt bij aan een gebalanceerde voeding.


Samenstelling

Nutritionele toevoegingsmiddelen: 3a672a vitamine A , 3a820 vitamine B1, vitamine B2, 3a831 vitamine B6, vitamin B12, 3a300 vitamine C, 3a700 vitamine E, 3a710 vitamine K, 3a671 Vitamine D3, 3a880 biotine, 3a316 foliumzuur, inositol, 3a315 niacinamide, 3a841 pantotheenzuur.


Hoe te doseren?

Curatief gebruik: 15 ml Mezzoforte per 1 liter water. Of 15 druppels per drinkbakje.

Preventief kan Mezzoforte continue gebruikt worden, wij adviseren dit 4 dagen per week toe te dienen

Gustoso

 

 Verbeterde maag- en darmfunctie

Gustoso

Gustoso is een zurenmengsel op basis van een synergetische combinatie van gebufferde organische zuren zoals mierenzuur, melkzuur, azijnzuur, propionzuur en sorbinezuur. Daarnaast bevat Gustoso de sporenelementen koper en zink. Het product kan worden gebruikt door toediening via drinkwater.

Het effect van organische zuren en koper- en zinkchelaten


Organische zuren leveren bij vogels een grote bijdrage aan een goede gezondheid en daarmee groei.

Verlaging van de pH in het maag-darmkanaal zorgt voor remming van de groei van potentiële ziekteverwekkende bacteriën en verbetert de eiwitvertering.

Het antibacteriële effect van organische zuren vindt zowel in het drinkwater als in het maag-darmkanaal van de vogel plaats.


Bij vogels vindt dit voornamelijk in de krop, kliermaag, spiermaag en de twaalfvingerige-darm plaats. Koper en zink spelen beiden een belangrijke rol in diverse lichaamsprocessen. Het voordeel van chelateerde mineralen ten opzichte van andere vormen is dat de binding met chelaten zorgt voor een betere opname.


Wat doet Gustoso?

Gustoso wordt succesvol ingezet voor een goede maag- en darmfunctie na vaccinaties of antibiotica gebruik, ter ondersteuning van de eiwitvertering in het maag-darmkanaal, en bij bacteriële vervuiling van drinkwater.


Hoe te doseren?

Curatief gebruik: Doseer 15 ml Gustoso op 1 liter water gedurende 3 tot 14 dagen.

Of 15 druppels per drinkbakje.

Dosering hangt af van de pH van het water na toevoeging van het product.

De pH waarde van het drinkwater moet lager zijn dan 4, dan wordt de groei van bacteriën en micro-organismen zoals onder andere de E-coli bacterie en de Salmonella geremd.

Preventief kan Gustoso continue gebruikt worden, wij adviseren dit 5 dagen per week toe te dienen.


Deze tekst heb ik overgenomen na mondelinge toezegging van Vitavogel.